„Акциите на водата вдигат цената си на фондовата борса за пореден път“

„Цените на водата се вдигнаха драстично след започването на военни действия между държавите от Северна и Южна Европа, заради наложеното по-рано ембарго и забрана за емиграция. Финансовите брокери от Южна Америка заменят злато и нефт за храна и вода. Очакванията са ако бомбандировките в Европа и Азия продължат още седмица, цените на акциите на водата да се вдигнат трикратно – според експерти това ще доведе до Трета световна война за завладяване на двата полюса.“

Не е нужно да си пророк за да предвидиш, че подобни новини ще четем в медиите в близко бъдеще. Честно казано – страх ме е да мисля на тази тема, но все нещо трябва да се направи нали?
Ами… ние правим това, което правим най-добре – пишем в блоговете си. Ние сме хилядите блогъри по целия свят, обединени от инициативата Blog Action Day, която тази година се провежда във връзка с климатичните изменения.

Моят кратък „поглед в бъдещето“ може да бъде променен, или поне се надявам да може… защото зависи от много хора, от всички хора. Впрочем попаднах на една хубава блог публикация по темата, която може да представлява интерес за вас.

Мислех да призова към намаляне изпускането на газове (със слоган от сорта на „По-малко газове, по-малко задух“), но надали основните виновници за климатичните промени четат блога ми. Тях ги разбирам – вероятно и на тях не им е лесно, когато държавите им ги принуждават да хвърлят пари в еко програми, пречиствателни станции, залесяване и пр. Е, дано се замислят, че ако сега не им е лесно, утре ще им е невъзможно.
Шегите и иронията ми не са с цел да умаловажат темата, а да „поразведрят“ песимизма от написаното в по-горните абзаци. По темата за бъдещето: вие сте на ход!

За автора 

___
YouTube канал | Facebook страница
___
Иво Илиев e управител на дигитална маркетинг агенция Interactive Age Limited, официален маркетинг партньор консултант на Facebook.

___
Иво Илиев е практик в сферата на маркетинга, рекламата и комуникациите от 2003г. Управител е на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където той и екипът му имат удоволствието да работят над разнообразни кампании за международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, TEVA, Generali, NIVEA, Eucerin, Ford, Clinique, NOKIA, Stepin2Nature, CashCredit и много други. Иво е съосновател на "Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации". Има международен опит като консултант, както и като водещ на корпоративни обучения и лектор в някои от най-големите конференции и престижни университети в страната.
През годините Иво споделя част от своите опит и придобити знания в този блог, както и по време на фирмените обучения, консултации и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която той стартира преди години.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Join the discussionSHARE YOUR THOUGHTS