Какви са днешните принцеси


 

„И живели дълго и щастливо“ е краят на почти всяка приказка, която са ни разказвали като малки. Може би почти всяко момиченце е искало да бъде на мястото на някоя приказна принцеса, която да е богата, щастлива и обгрижвана с внимание и любов от своя невероятен принц.
Всички сме гледали невероятните анимации на Дисни за Червената Шапчица, Пепеляшка, Снежанка и пр. приказни героини. Те винаги започват безнадеждно и завършват 100% щастливо и позитивно – принцесата е получила всичко, което искала и дори повече. Това провокира дотолкова малките деца, че те желаят неистово да са на мястото на приказните героини.
Дайна Голдщайн обръща внимание на това как Дисни хипербулизират доста повече тези приказни персонажи от самите братя Грим в оригиналните техни приказки. Тя споделя, че в написаното от братя Грим има много изключително мрачни и гротески ситуации, които в екранизациите на Дисни са дискретно пропуснати. Голдщайн решава, че може да доразкаже историите на приказните принцеси в настоящето, т.е. какво се случва с тях след края на приказката – дали са „живели дълго и щастливо“. Тя прави няколко страхотни ретуша, които представят тъжната реалност на принцесите от приказките, която междувпрочем е факт за много пораснали момиченца, мечтали в ранните си години на бъдат принцеси.
Оставям ви да видите какво се случва с принцесите според Дайна Голдщайн. Фотографиите от серията „Fallen princess“ показват коварството на съдбата – никой не е застрахован от нещастията. Аз бих задал въпроса – дали трябва да желаем да имаме живота на някой друг? Дали другите около нас не искат да живеят нашия живот и ако можехме бихме ли им го подарили?

fallen-princesses-01
fallen-princesses-02
fallen-princesses-03
fallen-princesses-04
fallen-princesses-05
fallen-princesses-06
fallen-princesses-07

За автора 

Казвам се Иво Илиев. Практикувам в сферата на дигиталния маркетинг и комуникации от 2002г.
Управител съм на дигитални агенции InteractAGE, METAMARK и Interactive AGE, където аз и екипът ми имаме удоволствието да работим над разнообразни кампании за наши международни и регионални клиенти като: Raiffeisenbank, NIVEA, Eucerin, CBA, Ford и много други. През годините имах възможността както да практикувам това, което истински обичам, така и да споделям своя опит по време на фирмените консултации, обучения и събития, организирани по линия на инициативата PresenTHINK, която стартирах преди години.
От участията си като лектор на някой от най-големите маркетинг събития у нас, както и като участник в бакалавърски и магистърски програми в някой от топ университетите в страната - разбрах, че знанията ни са най-ценни ако бъдат споделяни, дискутирани и развивани. Затова продължавам да поддържам своя блог и да търся приложението на съвременните иновации в дигиталния маркетинг.
-
Уважаеми читателю,
Благодаря ти, за отделеното време над тази статия! Тя е написана за теб и всички читатели на блога с идеята да е от полза. Ще съм ти благодарен, ако решиш да я подкрепиш като я споделиш в социалните мрежи или на твои приятели, за които решиш, че е полезна. За мен е важно да чуя твоето мнение по темата от статията, и ще се радвам да го споделиш в коментарите по-долу.

Кратка връзка към публикацията:

Facebook Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Ще бъда лектор на обучението…


Скъпи читатели,
Каня ви на обучението, което ще водя заедно с Димитър Димитров в София на 13.октомври.2017г.

Обучението е на една много важна тема за всеки специалисти и собственик на бизнес – ефективно рекламиране във Facebook и Google.

През първата седмица от обявяването на обучението 1/3 от местата бяха заети, затова побързайте и се регистрирайте от тук.

Можете да използвате промо-код ivosiliev за регистрация с отстпъка за читатели на блога.

Успех и до скоро виждане на събитието!